2018 metų Nesubrendėlių turnyro laureatai

2018 metų Nesubrendėlių turnyro laureatai 112

Pagrindinio turnyro geriausieji jau buvo pagerbti, atėjo laikas ir Nesubrendėliams (35+). Taigi, iškilmingai skelbiame geriausius pirmos sezono dalies žaidėjus.

MVP

Dainius Novickas puikiai atrodo abiejuose SL turnyruose. 30,3 n.b. vidurkis leidžia jam būti penktam tarp nesubrendėlių. Labiausiai jis į neviltį varė „Karką“, kuomet per vos 26 minutes pelnė 30 taškų, atkovojo 11 kamuolių, atliko 7 perdavimus, provokavo 8 pražangas ir surinko 45 n.b.

Ketvirtoje ir trečioje pozicijose – „Dussmann/MOK“ nariai. Janas Jurgo (31,3) ir Povilas Kaminskas (32 n.b.). Pirmasis turėjo dvi nuostabias rungtynes, kurios būtų leidusios jam būti dar aukščiau, jei ne kuklus pasirodymas prieš „Atea“.

Darius Dudėnas (35,3 n.b.) taip pat yra tikras siautulys abiejuose turnyruose. „Dėjom“ atstovas žiba nuolat, o ryškiausias buvo, kuomet prieš „Karką“ sumetė 55 taškus, atkovojo 14 kamuolių bei surinko 67 n.b.

Tuo tarpu pirma vieta atitenka legendiniam Gintautui Vileitai (37,1). Kiek rungtynių jis bežaistų, visose yra bene labiausiai reikalingas „Ereliams 75“. Kone be keitimų dažniausiai rungtyniaujantis ir komandai pergales nešantis G.Vileita rodo stabilumą ir pelnytai tampa 2018 metų MVP.

Metų rinkikas

Taip taip, akivaizdu, kad G.Vileitai titulas atiteks ne vienoje kategorijoje. Po 32 taškus pelnantis vyrutis sugebėjo tapti ir rezultatyviausiu lygos žaidėju.

Už nugaros jis paliko jau minėtus D.Dudėną (29,1) ir J.Jurgo (25), o taip pat į penketuką prasibrovė Žydrūnas Stankus (24,7) bei Paulius Vroblevičius (22).

Metų kovotojas

Turėjome daug puikių kovotojų dėl kamuolių, tačiau nemaža persvara čia geriausiu pripažinti tenka Andrejų Kovalevskij (15,5 atk. kam.). Jis prieš „Legendas“ pasirodė ypač įspūdingai, sugriebdamas 25 kamuolius.

Antroje vietoje – Daroslavas Bernet (12,8), trečioje – Ramūnas Kančiauskas (12,3), ketvirtoje – Rolandas Pocius (12,2), penktoje – Albas Kolevinskas (12).

Metų dalintojas

Pas mus SL rungtyniauja ne vien taškus renkantys, bet ir puikiai kamuoliais besidalijantys žaidėjai. Ketvirtą ir penktą vietas su 7,3 perdavimo dalijasi D.Novickas ir Mindaugas Noreika, trečias – Tomas Purlys (8), antras – Denisas Oliferas (8,1), o pirmas – Povilas Kaminskas (8,5).

Metų šoklys

Labiausiai šioje kategorijoje išsiskyrė du skraiduoliai – „Erelių 75“ ir „Erelių 78“ atstovai. Matas Niparavičius pasižymėdavo po 2,3 bloko, o Giedrius Aidietis blokuodavo net po 3 metimus.

Metų vagis

Gintautai Gintautai, turbūt mums reikės įsteigti titulų kvotas, nes ir čia tu tapai geriausiu! Po 4 kamuolius perimantis erelis neženkliai aplenkė Aurelijų Savicką (3,8) ir D.Oliferą (3,7).

Metų šalti nervai

Čia svarbiausia – patirtis ir šaltas protas, kurią labiausiai parodo Dainius Novickas, baudas metantis 81,5 proc. taiklumu. Sezono eigoje jam ant kulnų užminti gali ir G.Pikturna su Vitoldu Vidžiūnu bei kiti.

Metų snaiperis

Čia labiausiai išskirti galima du žmones, kuriuos skiria tik menkos kelios dešimtys procento. Paulius Vroblevičius itin negaili tolimų metimų į varžovų krepšį – šį sezoną yra išmetęs 69 ir pataikęs 32 (46,4 proc.), rečiau atakuojantis Ramūnas Viščinis pataikė 14 iš 30 (46,7 proc.).


‹ atgal
riesutu sivestas Smuklės lyga © 2024

uždaryti

A lyga

B lyga

C lyga

IT lyga

uždaryti